Ametiszt

Ametiszt, a bölcsesség és a tudás köve.

Ez a csodás lila kő az Atlantiszi kövek egyike. Erősen spirituális és védelmező erejű ásvány.

Vidd magaddal talizmánkövedként az iskolába, vagy a munkahelyedre. Bízhatsz benne, hogy elvezet téged a legmagasabb szellemi tudáshoz, a forrásodhoz, belső bölcsességedhez.

Ha ezt az ásványt választottad, lehet, hogy máris magasabb tudatállapotokra vagy ráhangolódva, vagy nagyon szeretnéd, hogy így legyen.

Az Ametiszt bölcsességet hoz spirituális síkokon, és a negatív energiákat szeretetté alakítja. Fokozza az Istenivel való kapcsolatot, és erősíti a pszichikai képességeket. Magas rezgésű kristály, segíti a test regenerálódását a mindennapi stressz után.

érdekességek

Jellemzői:

Anyaga szilícium-dioxid (SiO2), színezetét a mangán, illetve a vas-titán adja. Tiszta állapotban drágakő. Trigonális rendszerben kristályosodik. Hidrotermális eredetű, repedések, üregek falán találhatók az ametiszt prizma- vagy piramis alakú kristályai. Igen kemény, rideg anyag, nem hasad, hanem törik. Az üveget jól karcolja, keménysége 7-es. Vegyileg ellenálló.

A lila legkülönbözőbb árnyalataiban, az egész világos ibolyaszínen át a sötét kékesliláig sok árnyalatban fellelhető. Színe nem mindig egységes, gyakran világosabb és sötétebb részleteket látni rajta, hosszan tartó napfény hatására kifakulhat. A sötétebb színű kristályok általában ritkábbak. Melegítve a színét változtatja, megsárgul, többé-kevésbé megszíntelenedik. A kereskedők egy része ezt a sárga változatot citrinként árusítja. Kristályai egyszerűeknek látszanak, de az optikai vizsgálat azt árulja el róluk, hogy többnyire sokszorosan összenőttek. Az összenövés némelykor már egyszeri megtekintésnél is szembeötlik, mivel a kő törésén finom hullámos vonalakat látni.

 

Előfordulási helyek:

Az ametisztet többnyire telérekben, kőzeterekben vagy az úgynevezett ametisztmandulákban lehet megtalálni. Az ilyen mandulák nagy mennyiségben találhatók Brazíliában. Külföldi lelőhelyek vannak még Uruguayban, Szibériában, Mexikóban és Kanadában. Hazánkban Gyöngyösoroszi és Telkibánya mellett fordul elő.

 

 

Ametiszt ékszereink

Varázskövek

Egyensúly karkötő

5 880 Ft
8 880 Ft