Szőlőmag liszt 250 g.

720 Ft

A szőlőmagliszt egy sokoldalúan felhasználható, finom állagú por, melyet vegyszermentesen nyernek ki a szőlőmagból. Első lépésként hidegen kisajtolják az olajat és csak ez után őrlik finom szemcsés lisztté. Ezzel az eljárással egy olyan természetes lisztet kapunk, mely beilleszthető paleolit vagy bármilyen modern étrendbe is. A vörös szőlőből készülő magliszt, a szőlő olajhoz hasonlóan rendkívül gazdag erős antioxidáns hatású vegyületekben. Ezek jótékony hatással lehetnek a szív-és érrendszer működésére, fogyasztása segíthet az érkárosodások megelőzésében. A legfontosabb élettani hatásai lehetnek: – a hajszálér-kapillárisok erősítése – antitrombotikus hatás a vérhígító képessége miatt – koleszterinszint csökkentő – immunerősítő Ajánlott adag napi egy kávéskanál, mely keverhető pl. joghurtba, mézbe, italokba, stb. Más maglisztekkel keverve sütéshez is használhatjuk. A bőrre gyakorolt pozitív hatása miatt, mézzel, joghurttal, citromlével keverve arcpakolásként is jótékony hatású. Szőlőmagliszt a konyhában: Kenyereket, süteményeket, péksüteményeket készíthetünk belőle. Legfőképpen olyan ételekhez ajánlott, melyek ízvilágához illik a szőlőmag kesernyés aromája. Ha sütéshez használjuk, a felhasználandó liszt körülbelül 3-5%-át tegyük a liszthez. Az ajánlott napi adagot (1 teáskanál) ne lépje túl! A nap bármely szakaszába beilleszthető, felhasználásával ételeink gazdagabb ízvilágúak lesznek. A szőlőmagliszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.