Showing all 4 results

„ Az igazságot keresni,
a szépséget szeretni,
jót akarni és a
legjobbat tenni, –
ez az, amire hivatott az ember.”

/ Mendelsohn-B. Felix /

Bemutatkozás

Kóris Andrea vagyok, Békésszentandráson élek családommal. A képzőművészet, a rajzolás és a művészetek iránti vonzalom már gyerekkoromban elvarázsolt. Azonban az élet, a sors elvitt engem egy más pályára…

Hiszem, hogy a képesség ott szunnyad minden emberben, csupán ki kell bontakoztatni azt, hogy majd tehetséggé váljon. Szerencsések azok, akik már gyermekként támogatva vannak ebben. De igazán mindannyian szerencsések vagyunk, hogy itt lehetünk ezen a csodás bolygón, ahol megvalósíthatjuk magunkat. Előbb, vagy később teljesen mindegy, a lényeg, hogy engedjük szabadon áramolni a kreativitásunkat, és csak magunkat adjuk.

Hogyan is kezdődött számomra az alkotás?
Néhány éve egy különleges hév ragadt el, azonnal papírt, ceruzát ragadtam, és csak rajzoltam… rajzoltam… Mindent, ami elém tárult. És akkor újra éreztem a csodát a rég tapasztalt önfeledt boldogító érzést, melyet az alkotás öröme adott.
Majd színeket vittem alkotásaimba és egyre inkább éreztem az alkotás iránti vágyat.
Nyitott szemmel járok, érzékelek mindent a világból és ha tehetném mindig, mindent lefestenék, megörökítenék.

Sajnos a kenyérkeresés és a „társadalmi elvárásoknak való megfelelés” miatt nincs időm rendszeresen alkotni. Gyakran szenvedek az alkotás hiányától. Ritkán és – mondhatni – éjszaka festek, de ha tehetem csodás érzések árasztanak el, ráhangolódom a „témára” és megszűnik a világ körülöttem… a csodák földjén járok … megtisztulok.

Immár az utamat járva, 43 évesen fedeztem fel magamban azt, hogy az alkotásaimmal tudom igazán kifejezni magam, így jött el a megmutatkozás iránti vágy, hogy közönség elé tárjam lelkem apró csodáit.

Köszönöm a megtisztelő figyelmet! Kérem őszinte véleményüket és kritikájukat festményeimmel kapcsolatosan, melyet tiszta szívvel megköszönök minden kedves érdeklődőnek.

Szeretettel: Kóris Andrea.

Békésszentandrás, 2017. szeptember 24. napján

„…Idők és terek
Érnek össze bennünk
a Múlással vetekszünk
– ha Szeretésünk
Kiárad
Az univerzum
Szövetnekébe
Teremtő erőt adva
Isten kezébe…”